Les masies

A l’època medieval, es desenvolupa el poblament de les zones de l’interior, amb una constel·lació de poblacions i masies a les valls i en els vessants de les muntanyes, com Vandellòs, Masboquera, Masriudoms, Fatxes, Gavadà, Castelló, Remullà i Masvalentí.

Es té constància documental de Castelló, Gavadà i Remullà al segle XIII i, posteriorment, de Fatxes i Masvalentí. Tot i així, és difícil establir els inicis de forma clara, atès que manquen evidències documentals i, perquè, de fet, amb més o menys densitat, ja existia un poblament previ de sarraïns i moriscos.

 

Masia de Castelló

Castelló és un petit poble, situat a la Vall de Llors, d’origen medieval i que va ser deshabitat cap als anys 50 del segle XX. Actualment, diverses cases del poble estan en fase de consolidació i restauració gràcies a la iniciativa de l’Associació Masia de Castelló.

Però la quietud del poble es trenca, almenys, dues vegades l’any. A l’hivern, s’hi celebra el Pessebre dels Estels i, en els seus diferents racons, s’hi escenifiquen i reviuen els oficis tradicionals de la vida rural: la forja, el treball a l’era, la construcció d’una carbonera. A l’estiu, la Rústik Festa és un esdeveniment que aplega un munt d’activitats festives per a tot tipus de públic.

Ambdues visites són molt recomanables!

01link      02map      03video           

Tel: (+34) 977 823 328

Correu-e: turisme@vandellos-hospitalet.cat

Sigueu respectuosos amb la natura i el patrimoni cultural.

Pin It on Pinterest

Share This