L’Hospital del Coll de Balaguer – Centre de visitants

El Coll de Balaguer i la seva plana ha estat durant segles una regió estratègica de primer ordre: un pas obligat i difícil pel coll en el camí entre Tarragona i Tortosa.

L’hospital gòtic de l’Hospitalet de l’Infant va ser fundat oficialment l’any 1344 per l’infant Pere d’Aragó i d’Anjou. És un edifici singular i únic: la majestuositat d’una arquitectura severa i monumental, el caràcter assistencial com a expressió de la viva espiritualitat cristiana de l’època i la determinació militar i política per controlar, defensar, poblar i administrar un territori fins aleshores inhòspit. El monument és un Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Si voleu conèixer la història de l’Hospital, us recomanem que visiteu el centre de visitants. Descobrireu aspectes sorprenents d’aquesta institució medieval.

A la planta baixa, un audiovisual i una gran maqueta mostra un recorregut històric sobre el territori a l’entorn de l’Hospital i explica la importància estratègica de l’indret.

A la primera planta, diferents elements expliquen l’origen dels hospitals medievals i la singular història de l’Hospital. Un espectacle audiovisual recrea diferents escenes que van tenir lloc en aquest monument: des dels atacs pirates fins a les excavacions arqueològiques amb troballes sorprenents.

No us oblideu d’accedir al pas de ronda de la muralla, a la torre sud-oest, i a la torre nord! Des d’allí podreu admirar unes meravelloses vistes panoràmiques.

01link  Enllaç d’interès 1

01link  Enllaç d’interès 2

Consulta totes les visites guiades a Descobrir més

02map            04pdf          
Tel: 977 82 21 22 Correu-e: cultura@vandellos-hospitalet.cat

Horari d’estiu De dimecres a diumenge: de 17.30 a 20.30 h

Horari d’hivern
Visites guiades dissabte i diumenge
+info

Entrada general: 2 € Menors de 12 anys: 1 € Grups de més de 15 persones: 1 €/persona Menors de 4 anys: gratuït
Plaça del Pou, 11 · 4389 L’Hospitalet de l’Infant
Els menors han d’anar sempre acompanyats d’un adult.
Català i castellà Audiovisuals i codi QR: també en anglès i francès
Espais accessibles
Consulta i reserva les visites guiades a Descobrir més

Pin It on Pinterest

Share This