Les fortificacions de la Guerra Civil al Coll de Balaguer

La situació orogràfica i estratègica del Coll de Balaguer, que s’alça a la mateixa línia de costa, és indubtable. És un pas dificultós de travessar i un indret ideal per controlar la costa. Durant la Guerra Civil Espanyola (1936-1939), va tenir un protagonisme important com a punt de defensa republicana per tal d’evitar atacs aeris i navals des de la costa, i controlar l’accés de l’exèrcit nacional al Camp de Tarragona.

Es tracta d’un sistema defensiu i militar disseminat en l’extensa àrea de la collada. Trinxeres, nius de metralladora, polvorins o refugis s’adapten i s’oculten a l’orografia accidentada.

Les visites guiades garanteixen una experiència única!

 

El polvorí del pla de l’Albercoquer o polvorí de Letícia

És el punt d’acollida de les visites al patrimoni bèl·lic conservat al Coll de Balaguer. Va ser un edifici dissenyat per guardar les municions i l’armament a la rereguarda de les fortificacions amb la finalitat de proveir les línies defensives, sobretot  les trinxeres i els nius de les metralladores.

La visita permet accedir al seu interior i es disposa d’una aula didàctica a l’aire lliure i de materials didàctics per a escolars.

01link                       

Tel: 977822122

Correu-e: cultura@vandellos-hospitalet.cat

Les visites guiades es realitzen durant la temporada d’estiu.

El punt de sortida es el Centre de Visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer:

Plaça del Pou, 11 · 4389 L’Hospitalet de l’Infant

Sender de dificultat mitja-baixa. Cal portar un bon calçat i protecció solar. Sigueu respectuosos amb la natura i el patrimoni cultural.

Català i castellà.

No és accessible per persones amb mobilitat reduïda.

Pin It on Pinterest

Share This