Les muntanyes de Tivissa-Vandellòs

Les muntanyes de Tivissa-Vandellòs són el conjunt de serres de la serralada Prelitoral situades en ambdós termes, de formes enèrgiques, topografia irregular i naturalesa calcària. La serra de Santa Marina (mola de Remullà) limita pel sud la depressió de Pratdip, mentre que els Dedalts de Vandellòs (el Puntaire) continuen cap a ponent per la serra de la Batalla, vers la comarca veïna de la Ribera d’Ebre, i per llevant s’enfonsen al mar, prop del Coll de Balaguer, gairebé al límit meridional del Baix Camp.

L’element rocós defineix marcadament el paisatge i la complexitat de l’orografia preserva entorns naturals diversos i sorprenents. Hi ha grans àrees cobertes per garrigues i brolles, on és abundant el pi blanc i, en menor grau, l’alzina. Hi ha rapinyaires, com és l’àguila cuabarrada, i una fauna abundant associada al sotabosc, com són el porc senglar, el teixó, la guineu, la perdiu o el conill.

La diversitat d’entorns i la riquesa de la flora i la fauna atorguen al conjunt de les serres un valor patrimonial natural remarcable i reconegut en el Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya.

Una gran diversitat de rutes i senders recorren el territori i ofereixen la possibilitat de descobrir-lo a peu o en bicicleta de muntanya.

01link Rutes senderisme Vandellos – L’Hospitalet de l’Infant

01link  Rutes senderisme Vandellos

01link  Rutes senderisme L’Hospitalet de l’Infant

01link  Rutes BTT

                 

Tel: (+34) 977 823 328

Correu-e: turisme@vandellos-hospitalet.org

 

 

 

 

Consulteu els enllaços web.

 

 

Sigueu respectuosos amb la natura.

 

 

 

 

 

No accessible per persones amb mobilitat reduïda.

Pin It on Pinterest

Share This