21-04-2023 // 20.00 h // TEATRE AUDITORI – CENTRE CULTURAL INFANT PERE // L’Hospitalet de l’Infant // Organitza: Banda Clau de Vent // Col·labora: Regidoria de Cultura i Patrimoni // Tots els públics // Entrada lliure

Concert ofert per l’Orquestra de vents de Friburgo acompanyada de la Banda Clau de Vent i la Banda de la Cala.
L’orquestra de vents de Friburgo està conformada per músics aficionats amb ambicions de la ciutat i dels seus voltants. El repertori de l’orquestra és d’alt nivell, i va des de transcripcions d’obres clàssiques fins a literatura moderna original per a banda.
Els nombrosos concerts i concursos celebrats al país, com així també a l’estranger, com ho han estat els concerts realitzats a Görlitz, Roma i Temesvar (Romania), a l’Imperial Hofburg de Innsbruck durant els renombrats “Promenadenkonzerten”, o en Guebwiller, França, han donat a conèixer l’orquestra a un ampli públic.
L’orquestra participa habitualment en concursos i certàmens internacionals, entre els quals cal destacar els realitzats a Kerkrade (Països Baixos), Vöcklabruck (Àustria) i València (Espanya). A nivell nacional ha participat regularment en el Festival de Música Alemany.
Des de fa diversos anys, l’Orquestra de Vents de Friburgo també fa gaudir al públic amb grans projectes de concerts a la Konzerthaus de la ciutat, amb solistes i compositors convidats.
El concert del passat 12 de novembre 2022, va ser l’ocasió de celebrar el centenari de l’orquestra, amb la presència de “Barcelona Clarinets Players” com a quartet convidat.

L’orquestra fomenta la formació de directors, com a orquestra de pràctica a “Metafoor”, el curs dictat pel mestre d’Alex Schillings, a l’Acadèmia BDB de Staufen o, com al 2017, com a orquestra per als participants en el concurs “Life Long Learning Conductor Course”. Aquest concurs és la preselecció per al concurs de directors del World Music Contest de Kerkrade (2017).

Des de gener de 2019, Miguel Etchegoncelay és el director artístic de l’Orquestra de Vents de Friburgo.

Pin It on Pinterest

Share This