Del 4 al 25 de novembre de 2019 // 19.00 h inauguració i 19.30 h conferències // SALA BONET CASTELLANA – CENTRE CULTURAL INFANT PERE // L’Hospitalet de l’Infant // Organitza: Campus Extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant // Edat recomanada: Tots els públics // Preu: Gratuït.

El dilluns 4 de novembre començaran les IV Jornades d’història a l’Hospitalet de l’Infant

Constaran de quatre conferències, sobre “Espai i poder en la Catalunya Contemporània”

El Campus Extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant inaugurarà oficialment el curs 2018-19 el proper dilluns 30 d’octubre, amb l’inici de les IV Jornades d’història, que en aquesta edició duen per títol “Espai i poder en la Catalunya contemporània”.

Sobre aquesta matèria tractaran les quatre conferències programades en el marc d’aquestes Jornades, que s’impartiran els dilluns del mes de novembre a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, a les 19.30h. Les ha organitzades el Campus Extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb el suport de la Regidoria de Cultura i Patrimoni, sota la coordinació de Neus Baena Gallardo, llicenciada en Història per la URV i Màster en Societats Històriques i Formes Polítiques a Europa per la URV.

La primera, prevista per al dilluns 4 de novembre, es titula «El Valle de los Caídos: de desaparicions forçades i fosses comunes» i anirà a càrrec de Javier Tébar Hurtado, Professor de la Secció d’Història Contemporània i Món Actual de la UB.

Prèviament, inauguraran el curs 2019-2020 del Campus Extens de la URV al municipi, la vicerectora de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Socials de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV), Cori Camps Llauradó; l’alcalde, Alfons Garcia; i la regidora de Cultura i Patrimoni, Núria Ortiz.

Per al dilluns 11 de novembre està prevista la segona conferència: «Festa, tradició… i franquisme: Les festes majors a Tarragona durant la postguerra (1939-1945)», que donarà Jordi Carrillo Caro, Graduat en Història per la URV i Màster en Història Contemporània per la UAB.

«Las cartas de Elena Francis: arquetipos de feminidad y masculinidad de clase obrera del franquismo» és el títol de la tercera conferència, del dilluns 18 de novembre, que anirà a càrrec de Laura Rozalén Piñero, Doctora en Història per la UB.

De la quarta i darrera conferència de les jornades se n’ocuparà Axel Baiget Morreres, Llicenciat en Història per la URV i professor d’educació secundària, que parlarà sobre «Maons humans: les víctimes del Baix Camp enterrades al Valle de los Caídos», el dilluns 25 de novembre.

Jornades_Historia_IV

 

Pin It on Pinterest

Share This