Del 25 d’octubre al 8 de novembre de 2019 // Sala Ferrer Malet – CASA DE CULTURA BLANCA D’ANJOU // L’Hospitalet de l’Infant // Organitza: Regidoria de Cultura i Patrimoni  // Preu: gratuït

La inauguració de l’exposició tindrà lloc el divendres 25 d’octubre a les 19 h.

L’exposició romandrà oberta fins al 8 de novembre, de 18 a 20 h, de dilluns a divendres.

L’artista Ruth González originaria de Mèxic, D.F. que actualment viu i treballa a l’Hospitalet de l’Infant, ens presenta aquesta obra DEAD FASHION, basada en l’estètica de les il·lustracions i la línia crítica de José Guadalupe Posada per a realitzar una reflexió sobre els estereotips de la bellesa i com aquesta és manipulada a través dels mitjans de comunicació. Cada peça té un procés elaborat que consta de diversos passos: una selecció inicial de la imatge, la posterior manipulació de la mateixa amb dissolvent i finalment l’apropiació amb ajuda de la tècnica de transferències amb polímers sobre paper.
Una vegada plasmada la imatge manipulada, ja desproveïda del seu personatge original, es procedeix a la recreació del protagonista (o protagonistes).

L’artista mexicà José Guadalupe Posada va ser el creador de la imatge del “Catrín” i la “Catrina” representant a les altes classes com a esquelets proveïts d’algunes de les seves luxoses pertinences. I és que a Mèxic, cap a finals del segle XIX, existien moltes diferències socials, i va ser aquest artista qui a través d’aquests personatges va realitzar una crítica a la classe alta del país. El terme “Catrines” era utilitzat per a cridar de manera despectiva a la gent rica, i no va ser fins a dècades més tard quan el terme i imatge es va començar a associar a la festa de Dia de Morts.

Pin It on Pinterest

Share This