03-08-2018 // 10 h // Biblioteca Infant Pere // L’Hospitalet de l’Infant // Edat recomanada: Públic adult

Exposició itinerant a les biblioteques públiques “Any Raimon Panikkar”.

Podeu visitar l’exposició a la Biblioteca Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, del 3 al 20 d’agost de 2018, en horari de biblioteca.

El filòsof i teòleg Raimon Panikkar i Alemany (Barcelona, 1918 – Tavertet, 2010) va ser una figura de rellevància mundial en el diàleg entre les cultures i religions i en la cerca d’alternatives als reptes del món contemporani. Autor d’una vuitantena d’obres escrites en sis llengües, doctor honoris causa per les universitats de les Illes Balears, Tübingen, Urbino i Girona, i professor, entre d’altres, a les universitats de Roma, Harvard i Califòrnia, la seva obra completa (Opera Omnia Raimon Panikkar) s’estaà publicant actualment en italià, català, castellà, francès i anglès.
Amb motiu del centenari del seu naixement, l’Espai Avinyó (Ajuntament de Barcelona) ha organitzat una exposició centrada en la seva vocació intercultural, plurilingüe i transdisciplinar. Nascut en una família indocatalana de la Barcelona de fa un segle, Panikkar va sentir-se alhora fill d’Orient i d’Occident, va defensar la diversitat cultural i lingüística com una riquesa que cal fomentar, va criticar la tecnocràcia i va demanar una transformació radical de la nostra manera d’entendre el món. Va relacionar-se amb molts dels grans noms de la filosofia, la ciència, la religió i les humanitats, i va desplegar una intensa activitat com a professor i conferenciant que el va portar als cinc continents.
L’exposició consta de 7 lones de, que recullen l’essencial de la vida i el pensament de Panikkar, posant especial èmfasi en temes com la interculturalitat, la diversitat lingüística i la força de la paraula
Una exposició de l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura.
Comissariada per Jordi Pigem. Dissenyada per Inês Castel-Branco

Web de l’Any Raimon Panikkar

Pin It on Pinterest

Share This